Wie is Yvonne?


Aangenaam Yvonne EngelvaartYvonne Engelvaart


Eten is altijd iets geks geweest in mijn leven. Als klein meisje at ik soms zo weinig dat ik flauw viel. Rond de leeftijd van 5 jaar, vond ik maar weinig lekker. Ik haalde de meest gekke dingen uit om dat eten maar van mijn bord te krijgen. Zo smeerde ik het uit over de deur in de overtuiging dat mijn ouders dat vast niet zouden zien (hoe bedenkt je het) of ik voerde het stiekem aan de hond (grote vrienden mee).


Eten en emoties

Rond mijn pubertijd kreeg ik het idee dat ik te dik was en ging ik lijnen. Ik heb alle diëten wel uitgeprobeerd, maar snapte niet dat het niet over eten ging, het ging over emoties. Het monde uit in een eetstoornis en die heeft jaren geduurd. Soms wat heviger soms wat milder maar weg wat ze nooit. Pas rond mijn 36ste kreeg ik er grip op. Ik begreep dat ik eten gebruikte om emoties weg te maken, om controle te krijgen op mijn leven.


Lief zijn voor mijn lijf

Eindelijk was het gevecht dat ik altijd had gehad met eten over. Wat een rust, wat een bevrijding. Eindelijk lief zijn voor mijn lijf, voor mijzelf. Weten en eten wat mijn lijf nodig heeft en daar naar kunnen handelen. Soms ook gewoon wat eten omdat je er trek in hebt en dat oké vinden. Voelen dat mijn lijf beresterk werd door het te voeden met goede voedingsmiddelen en voldoende beweging.

Ik ben als kindercoach begonnen en na een aantal jaar kreeg ik het idee dat ik ook iets met voeding moest gaan doen. Hoe en wat precies dat wist ik nog niet. Langzaam aan kreeg het vorm. Die vorm heeft het nu gekregen als Voedingscoach Rotterdam Zuid en door mijn werk bij Stichting Jij www.stichting-jij.nl.


Goed voor jezelf zorgen

Ik kan kinderen leren wat goed voor jezelf zorgen is, ik kan gezinnen leren wat goed zorgen voor elkaar is. Ik kan jou leren wat goed zorgen voor jezelf is. Daar begint het mee en daarna komt de rest vanzelf.


Liefs Yvonne