De Reis naar Binnen


De Reis naar Binnen is een ontdekkingsreis in je lichaam. Door met je aandacht naar binnen te gaan, kun je de antwoorden en oplossingen vinden die in jezelf besloten liggen. Daarbij maak je gebruik van de wijsheid van het lichaam. Wanneer je op reis gaat in jezelf maak je contact met jouw eigen krachtbron. Ieder mens heeft een persoonlijke krachtbron, waaruit hij kan putten in goede en slechte tijden. Het is te vergelijken met een tankstation dat nooit op raakt en waar je kunt gaan bijtanken bij jezelf.

De Reis naar Binnen is geschikt voor het begeleiden van kinderen en volwassenen. Veel mensen omschrijven de Reis naar Binnen als thuiskomen in jezelf.


Hoe werkt de Reis naar Binnen?

Het menselijk lichaam heeft het vermogen zichzelf te repareren. Zoals alles in de natuur zal het streven naar het herstellen van de balans. Deze balans kan verstoord raken door ingrijpende gebeurtenissen. Door contact te maken met de intelligentie van het lichaam is het mogelijk het zelfhelende vermogen te stimuleren. Wat de Reis naar Binnen bijzonder maakt, is de eenvoud en effectiviteit waarmee dit proces zich voltrekt. Wanneer je gebruik maakt van de wijsheid van het lichaam is het mogelijk pijn en blokkades op te sporen, verborgen patronen bloot te leggen en de weg terug te vinden naar je eigen krachtbron. Wat je daar kunt aantreffen, is zekerheid en zelfvertrouwen, warmte en het gevoel dat je goed bent zoals je bent. Vanuit die stevige basis kun je het leven beter aan en wordt het makkelijker om je dromen te verwezenlijken.


Wat kun je bereiken met de reis naar binnen?

Je kunt de Reis naar Binnen inzetten bij uiteenlopende klachten en problemen.

Fysiek
Buikpijn, hoofdpijn, rugpijn, stress, bewegingsbeperking

Emotioneel
Boosheid, angst, verdriet, onzekerheid

Mentaal
Druk hoofd, piekeren, faalangst, negatieve overtuigingen

Energetisch
Overgevoeligheid, vermoeidheid, meetrillen met de ander

Spiritueel

Levensvragen & zingeving. Wat is mijn levensdoel?

Bron site Methode Matheij


Hoe ziet het traject eruit?

  • Je krijgt een intake formulier toegestuurd. Dit formulier bestaat uit een aantal vragen waardoor ik een algemeen beeld krijg en een beeld krijg van de hulpvraag.
  • Na aanleiding van het intake formulier volgt een intake gesprek.
  • Na het intake gesprek plannen we 'de Reis' zelf in. De Reis zal ongeveer 1 uur duren, soms iets korter, soms iets langer.

Totale kosten zijn 50,- euro