Programma "Samen Gezond" bij Voedingscoach Rotterdam Zuid


De bedoeling van voedsel is het lichaam voeden. Daar kunnen we makkelijk over zijn, maar voeding kan en mag ook nog lekker zijn. Juist naar mijn idee. Voedsel is er om het lichaam werkend en gezond te houden. Daar heeft het lichaam de juiste voedingsstoffen voor nodig. Natuurlijke, pure en onbewerkte producten bevatten dit. Denk dan aan groenten, fruit, zuivel, noten, granen, zaden en soms een klein stukje vlees/vis.

Wanneer je deze producten eet, werkt je lichaam optimaal! Maar laten we vooral niet te moeilijk doen, soms een koekje en een chipje kan ook gewoon heel lekker zijn.


Gezond eten waarom?

Gezond eten en een gezond gewicht doet de mens goed. Hoe heerlijk zou het zijn dat jij, je partner en je kinderen in de ochtend voor je wekker wakker worden, een mooie huid hebben, energie hebben, goede concentratie, geen dip in de middag, geen vage darmklachten meer hebben, je haren mooi vol en sterk zijn, vol vertrouwen in de spiegel kunnen kijken, de energie hebben om van elkaar te kunnen genieten. Kortom dat je gezin gezond en sterk is!


Hoe ga je dit aanpakken, waar ga je beginnen?

Ik kan je daarbij helpen (/wie-is-yvonne). Ik ben van het basic eten. Veel mensen denken dat gezond eten saai is, maar dat is echt niet zo. Het is een mindset en soms even wennen. Maar ook een uitdaging om uiteindelijk lekkere maaltijden op tafel te zetten voor het gehele gezin.

Moeilijk gedoe met producten waarvan je de naam niet uit kan spreken en uren in de keuken staan, daar ben ik niet zo van. Ik geloof erin dat je iedere dag je stukje chocola moet kunnen blijven eten en in het weekend je wijntje of biertje.

Ik heb binnen de praktijk Voedingscoach Rotterdam Zuid een programma gemaakt waarbij we gaan werken naar een gezond eetpatroon voor het hele gezin en waar het hele gezin zich fijn bij voelt "Samen Gezond"


WAAR GAAN WE NAAR KIJKEN TIJDENS 'SAMEN GEZOND'

We gaan samen kijken naar de volgende onderwerpen:

*Het ontbijt (wat is lekker en gezond, om hoe laat moet je nu eigenlijk ontbijten)

*De lunch (wat is lekker en wat is praktisch om mee te nemen naar school of werk)

*Het avondeten (wat is makkelijk te bereiden en lekker voor het gehele gezin)

*Tussendoortjes (wat eet je wel/niet, hoe vaak eet je dat)

*Drinken (wat drink je?)

*Wat koop je in de supermarkt/wat staat er in de keukenkastjes? (welk pad neem je wel en welke sla je over)

*Wat is voldoende beweging? (bewegen is goed voor je, hoe krijg je het in je weekschema?)


WAT GAAN WE DOEN TIJDENS 'SAMEN GEZOND'

*Het totale traject duurt 14 weken

*Ik kom om de week bij jullie thuis om een bovenstaand thema te bespreken en afspraken te maken waar ieder gezinslid zich in kan vinden

*Ik leg uit wat een kind en wat een volwassenen nodig heeft aan voedingsstoffen

*Ik leg uit wat gezond is en wat niet

*Iedere week een recept om uit te proberen


Welke investering vraagt 'SAMEN GEZOND'

*Het is fijn wanneer ieder gezinslid aanwezig is bij de bijeenkomsten. Het is iets waar iedereen achter moet staan. Anders gaat het niet werken.

*Het totale traject van 14 weken 'Samen Gezond' kost 140,- euro. Dit mag in twee keer contant betaald worden.


Ik hoop jullie snel te zien.


Warme groet YvonneWil een van jullie een traject inzetten om af te vallen, kunnen daar aparte afspraken over gemaakt worden (zie Jij Gezond).