Grip op emotie eten

Emotie eten is het gevolg van het niet goed kunnen omgaan met emoties en gevoelens. Je eet om emoties en gevoelens weg te maken, je wilt of kan het niet aan om ze te voelen.

Soms eet je gezond voedsel maar meestal ongezond voedsel. Vaak eet je meer dan je eigenlijk zou willen. Op het moment zelf geeft het een gevoel van rust en is het bevredigend maar daarna geeft het vaak veel frustratie, machteloosheid en schaamte.

Het is belangrijk te leren waarom je eet. Met welke emoties en gevoelens heb je te maken. Wanneer je dat weet kan je je relatie met eten pas veranderen. Pas dan krijg je grip op het emotie eten.


Hoe kan je grip krijgen op emotie eten?

Vanuit mijn eigen ervaring /wie-is-yvonne en vanuit mijn werkervaring bij Stichting JIJ www.stichting-jij.nl weet ik hoe het is om in de ban te zijn van emoties, eten en niet eten. Ik weet als geen ander hoe het is de controle kwijt te zijn. Om deze reden wilde ik specifiek hier iets mee doen. Ik heb mijn ervaringen op papier gezet en gepoetst en geschaafd.

Uiteindelijk heb een programma ontwikkeld dat je in groepsverband of 1 op 1 bij mij kan volgen. Net wat voor jou werkt. Hierin leer je grip te krijgen op het emotie eten. Het is een programma van drie maanden.


Hoe ziet het programma eruit en wat kost het?

In deze drie maanden krijgt je gesprekken en verschillende opdrachten. De ene week een grotere opdracht met 'huiswerk'. De andere week krijg je een meer praktische opdracht. Zo gaan we er stap voor stap aan werken grip te krijgen op het emotie eten. Zodat je beter over jezelf kan denken, beter in je vel zit en je energie kan besteden aan dingen die het leven leuk maken.


Om het duidelijk te maken:

  • Het programma duurt in totaal drie maanden.
  • Er is om de week een bijeenkomst
  • Je krijgt een individueel voedingsplan
  • De week dat er geen bijeenkomst is, krijg je wel een thuiswerkopdracht toegestuurd
  • Je kan kiezen voor individuele begeleiding of groepsbegeleiding (max 4 personen) wat voor jou goed voelt
  • Individueel duurt de bijeenkomst 1 uur
  • Kies je voor groepsbegeleiding duurt de bijeenkomst 2 uur
  • Individueel kost de training 240,- euro (mag in twee keer betaald worden)
  • In groepsverband kost de training 160,- euro (mag in twee keer betaald worden)


Ik weet zeker dat jij in deze drie maanden stappen kan zetten op het gebied van emotie-eten. Je zal meer bewustwording verkrijgen en op een meer ontspannen manier met eten kunnen omgaan. Ook zal je vooruitgang boeken in zelfliefde en beter voor jezelf kunnen zorgen. Gun jezelf dit!


Eerst volgende training begint op 20 maart 2019. Aanmelden kan via de mail.

Liefs Yvonne